چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۵
هنوز علامه امینی را نشناخته ایم

حوزه/ علامه امینی می فرمایند : برای تالیف الغدیر ده هزار جلد کتاب را از بای بسم الله تا تای تمت خوانده ام و به یکصد هزار کتاب و نسخ خطی مراجعه مکرر داشته ام.

خبرگزاری «حوزه»، آن بزرگ مرد که جان بر سر آرمان علوی خود نهاد و جاودانه شد

علامه عبدالحسین امینی نجفی مشهور به علامه امینی؛ سراب ۱۲۸۱- تهران ۱۳۴۹.بزرگمردی که به جرات می توان گفت نقشی بی بدلیل در تحقيق، نشر و تبليغ ولايت حضرت علي بن ابيطالب(ع) و اثبات حقانيت تشيع و ايجاد وحدت و يكپارچگي بين فرق اسلامي بود با نگارش کتاب معروف الغدیر ۱۱جلد به زبان عربی و ۲۲ جلد با ترجمه فارسی داشت که ۹ جلدعربی آن هنوز چاپ نشده است.

این مصلح نستوه با اراده ای شگرف و مجاهدتهای علمی بی شمار برای نگارش این کتاب ۴۰ سال تمام توان و جوهر فکر خود را با مطالعات دقیق به کار گرفت و سفرهای متعددی به کشورهای عراق ،ترکیه ،سوریه ، مصر، مغرب، پاکستان وهند داشت.

در خاطرات ایت الله خزعلی آمده که در حرم امام رضا(ع) از ایشان سوال کردم شما که هند تشریف داشتید آنجا هوا گرم بود ؟ ایشان مکثی توام با فکر می کنند و می گویند : انگار هوا گرم بود . گویی آنقدر غرق مطالعه و تحقیق بودند که در طول ۱۷ سال که در هند بودند متوجه هوای آنجا نشده بودند.

علامه امینی می فرمایند : برای تالیف  الغدیر ده هزار جلد کتاب را از بای بسم الله تا تای تمت خوانده ام و به یکصد هزار کتاب و نسخ خطی مراجعه مکرر داشته ام.

کتاب و کتابخانه ای در این حوزه نبود که علامه به آن رجوع نکرده باشد یکبار مدیر کتابخانه نجف هنگام عصر از کتابخانه بیرون می آید و در کتابخانه را قفل می زند، غافل از اینکه علامه داخل کتابخانه است، روز بعد می بیند علامه هنوز در حال مطالعه است.

علامه امینی فرموده بودند : روز قیامت با دشمنان امیرالمومنین مخاصمه خواهم کرد ، همان طور که آنها وقت آقا را گرفتند ، وقت مرا هم گرفتند . وگرنه من می خواستم معارف امیرالمومنین را گسترش دهم ، اینها آمده اند مرا وادار کردند، من در اثبات امامتش کتاب بنویسم ! وقتی می‌گویند اول مظلوم عالم بی جهت نیست .

یداللّه چايچى از قول مرحوم حجة الاسلام دكتر محمّد هادى امينى فرزند علاّمه امينى رحمه الله نقل مى كند: وقتى پدرم را دفن كرديم مرحوم علاّمه بحرالعلوم آمد و به من تسليت گفت و معانقه نمود.

سپس فرمود:((من در اين فكر بودم ببينم مولا اميرالمؤمنين عليه السلام چه مرحمتى در مقابل زحمات و خدمات مرحوم امينى مى نمايند.

در عالم خواب ديدم : حوضى است آقا اميرالمؤمنان عليه السلام بر لب آن ايستاده اند. افراد مى آيند و مولا از آن حوض آب به آنها مى دهند.

گفتند: اين حوض كوثر است. در اين حال آقاى امينى به نزديك حوض رسيدند ظرف را گذاشتند، آستين ها را بالا زده و دستان مباركشان را پر از آب كردند و به علامه آب خورانيدند و خطاب به او فرمودند: بَيّضَ اللّه وَجهك كما بَيَّضت وجهى (پروردگار رو سفيد كند تو را كما اينكه مرا رو سفيد كردی).

علامه می فرمود : هر گاه پشت ميز مينشينم كه الغدير را بنويسم مثل اينكه علي(ع) را در كنار ميز ميديدم كه مطالب را به من ديكته ميفرمود.

آن بزرگ مرد که جان بر سر آرمان #علوی خود نهاد و جاودانه شد در روز ۲۸ ربیع الثانی ۱۳۹۰(برابر با ۱۲ تیرماه ۱۳۴۹) به هنگام اذان ظهر دعوت حقّ را لبیک گفتند جنازه آن اندیشمند فرزانه به نجف اشرف منتقل و در کنار کتابخانه بزرگی که خود بنا کرده بود، به خاک سپرده شد. روحش شاد و راهش پررهرو باد.

تقریظ مرجع بزرگ جهان تشیّع حضرت آیة اللّه سیدعبدالهادی شیرازی رحمه الله برکتاب الغدیر از حقایق بسیار روشن این است که کتاب ارزشمند الغدیر نوشته رهبر دینی بی نظیر و مصلح کبیر و معلم اخلاق حجت الاسلام  امینی نجفی از عالی ترین چیزهایی است که دانشگاه بزرگ اسلامی و نجف اشرف به آن فخر می کند، چنان که فخر تمام مسلمین می باشد. اگر مؤلف عالی قدر این کتاب(علامه امینی) در میان ما نبود و نمی دیدیم که او به تنهایی اقدام به این عمل بزرگ نموده، جا داشت که گمان شود این کتاب اثر گروهی است... نویسنده آن در جهان دانش بی نظیر است و کسی به پای او نمی رسد و اگر به این دائرة المعارف الغدیر دست یافتی خود را در ساحل آب جوشانی خواهی یافت که هرگز تمام نمی شود و از آن بر نمی گردی مگر آن که جانت را از معارف الهی و حافظه ات را از تعالیم قدسیه دینی پر خواهی دید».

علامه امینی، ما را ببخشای که توانایی آن وجود ندارد آن طور که شایسته توست به درک عظمت والای تو بپردازیم .

والسلام.

دکتر علی دارابی

 

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha